„Брако“ ги помогна инвестициите во Велес со еден милион денари наменети за проектирање

Од:

Велешката компанија БРАКО помогна со финансиска помош од еден милион денари за побрзо спроведување на проектите на територија на општина Велес. Општината ја искористи донацијата за побрзо и поефикасно да спроведе постапката за повеќе инвестиции во градот кои се во интерес на граѓаните.

Со финансиската помош беа изготвени основни, идејни и урбанистички проекти за реконструкција на младинскиот парк во Велес, за спортското игралиште во населба Тунел, за противпожарниот дом, за основното училиште во с. Црквино, за изградба на катна гаража, за пешачка патека, урбана опрема и улично осветлување на езеро Младост и за инфраструктура за улицата Декада на Роми.

Со донацијата од БРАКО, општината ангажираше фирма за проектирање, урбанизам и инженеринг која во краток временски период ја изготви документацијата за планираните проекти, што во минатото беше фаза која значајно го одолжуваше и забавуваше реализирањето на општинските инвестиции во Велес.

БРАКО останува посветен на помагање на заедницата и вложување во подобри услови за граѓаните на Велес.

ПР Текст

Би можело да ве интересира

Малтешкото МНР му ја прекина на Анѓушев функцијата почесен конзул на Малта

А1он

800 гости на корпорацискиот прием на Феро Инвест и Брако

Анѓушев на одбележувањето 20 години Фероинвест и Брако – обединување на стопанството, ЗЕК, силни партнерствава, градење кадри

Корпоративен прием по повод јубилејот 20 години ФЕРОИНВЕСТ и БРАКО

Јубилејни часовници за работниците по повод 20 години од БРАКО и ФЕРОИНВЕСТ

БРАКО помогна во подготовка на новиот пунк на МВР за издавање лични документи без закажување