Бочварски изврши увид во реконструкција на тротоар на улица „Борис Кидриќ“

Од:

Денеска градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски заедно со директорот на ЈП „Стипион 2011“, Сашко Протогеров извршија увид во започнатата реконструкција на тротоарот кај улицата Борис Кидирќ.

„Се работи за фреквентна улица кадешто со реконструкција на овој тротоар обезбедуваме побезбедно движење на пешаците. Се работи за санација или целосна реконструкција на тротоарот на оваа улица. Ова е многу важно заради тоа што во разговорите со граѓаните, најавуваа дека она што е најпотребно да се реконструира во градот се тротоарите,улиците и коловозните површини. Се работи за инвестиција од 560.000 денари и изведувач на работите е ЈП „Стипион 2011“,“ изјави Бочварски.

Општина Штип исто така работи и на изградба на тротоар до Кампус 4, кадешто секојдневно студентите поминуваат. Се работи исто така и на игралиште во населба Блок 70, мини плоштад во населба Три Чешми.

Би можело да ве интересира

Директорот на штипската ветеринарна станица: Не сум се заканувал на активисти

Габриела Димковиќ-Мишевска

На активистка од Штип по објава на “Фејсбук“ и тропнала полиција на врата

Габриела Димковиќ-Мишевска

Штипскиот ветеринар: Кучето Бренда беше усмртено зашто беше старо и агресивно

Галена Николовска-Ризвановиќ

Штип конечно ќе ја гради браната на река Отиња

Ана Ололовска

Археолозите работат на два локалитета на експресниот пат Штип – Кочани

Пробниот попис во Штип тече без проблеми

Ана Ололовска