Антикорупциска оформи предмет за лиценците за софтвер во Владата вредни 26 милиони евра

Од:

Во врска со јавно упатениот повик на портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ, Наум Стоилковски, Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) да отвори предмет во врска со набавка на лиценци од страна на Владата на Република Северна Македонија,

Државната комисија за спречување на корупцијата ја информира јавноста дека во ДКСК е оформен предмет, по доставена анонимна пријава во која се наведува дека „ генералниот секретаријат потпишал договор сo Microsoft за лиценци и сервиси во вредност од околу 26.000.000,00 евра“.

Предметот, согласно со деловникот за работа на ДКСК, е распределен за работа и постапувањето по истиот е во тек.

Би можело да ве интересира

Парите од судството Владата ги потрошила за себе, обвинија од судската администрација

Орце Костов

ДУИ знаела дека прима преголеми донации, но парите не ги вратила веднаш, утврди Антикорупциска

Орце Костов

ДКСК: Со донациите за ДУИ е прекршен законот

Владата ќе плати десет милиони евра повеќе за безбедност на интернет: Избрана компанија која не понудила најниска цена

Орце Костов

Помали казни за злоупотреба на службена должност бара Владата – се туркаат измени на Кривичниот законик со „европско знаме“

Реконструкција на албанската влада, меѓу новите министри и еден Македонец