Анкета на „Макфакс“: ВМРО-ДПМНЕ ќе дојде на власт за една година со Христијан Мицкоски

Во онлајн-анкетата што ја спроведе истражувачкиот центар на „Макфакс“, на прашањето: „Кога и како ќе дојде ВМРО-ДПМНЕ на власт?“, најголем дел од учесниците – 42,4 отсто одговориле дека ВМРО-ДПМНЕ ќе дојде на власт за една година со Христијан Мицкоски.

24,3 отсто одговориле „никогаш“, 18, 3 отсто одговориле дека ВМРО-ДПМНЕ ќе дојдат на власт кога ќе се откажат од Никола Груевски и неговата екипа, 11 отсто одговориле кога Христијан Мицкоски нема да е претседател на партијата, а 4 отсто од учесниците во анкетата одговориле дека ВМРО-ДПМНЕ ќе дојдат на власт за пет години.

На анкетата одговор дале 6. 490 читатели, од кои 82,3% од Македонија, од Германија 3,6%, од Швајцарија 1,6% и од Грција 1,3%.

Анкетата беше спроведена на 13 веб страници. Стартуваше на 11 јули и траеше 24 часа.

Од анкетираните, според податоците на истражувачкиот центар на „Макфакс“, најголем дел бил мажи на возраст од 25 до 34 години.

Би можело да ве интересира

(ВИДЕО) Анкета: Групно ќе ги собираме фискалните за да им лапнеме повеќе пари

Габриела Димковиќ-Мишевска

Анкета на „Макфакс“: Шилегов направил најмалку за градот Скопје

Ана Ололовска

Анкета на Галуп: Дали би се бореле за својата држава? – Најмногу подготвени на Блискиот исток, најмалку во Западна Европа

(ВИДЕО) Анкета: „Чистка“ на сите, први на тапет министрите за здравство и образование

Анкета на „Макфакс“: 67,7 отсто од граѓаните сметаат дека метлата на Заев нема да потфати никого

Ана Ололовска

(ВИДЕО) Анкета: Не ги читаме програмите, ама знаеме за кој ќе гласаме

Ана Ололовска