Акција за чистење на паркиралиштата на ЈП Паркинзи на Општина Центар

Од:

Јавното претпријатие за јавни паркиралишта „Паркинзи“ на Општина Центар во соработка со Општина Центар денес започна акција за чистење на паркиралиштата со кои стопанисува претпријатието.

В.Д. директорот на ЈП Паркинзи на Општина Центар, Вангел Андрески и градоначалникот на Општина Центар, Саша Богдановиќ, информираа дека оваа акција се спроведува со цел одржување на хигиената и чистотата на јавните паркиралишта и катните гаражи на ЈП ПОЦ, но и претставува една од краткорочните мерки за намалување на загадувањето на воздухот во општината и во градот.

Акцијата стартуваше со чистење на монтажната гаража во Капиштец, а во текот на наредните неколку недели ќе бидат исчистени и сите јавни паркиралишта и катни гаражи со кои стопанисува ЈП Паринзи на Општина Центар.

Би можело да ве интересира

Герасимовски: Објавен Jавниот повик за реконструкција на фасади на колективни станбени згради

Општина Центар: Завршени 70% од реконструкцијата на улицата „Ленинова“

Ана Ололовска

Герасимовски: Центар е најтранспарентна општина од сите скопски општини

Ана Ололовска

Герасимовски: Целосно е обновено детското игралиште кај Градски ѕид Блок 3

Ана Ололовска

Герасимовски: Првите три училишта добиваат фотоволтаични системи

Горан Наумовски

Герасимовски: Кога стапувате на функција не ги делите луѓето по партиски или било кои други основи