Акција на СВР Тетово за поголема безбедност на пешаци, велосипедисти, мотоциклисти

Од:

Во Гостивар денеска беше организирана акција во рамки на новиот превентивен проект на СВР Тетово, „Поголема безбедност на пешаците, велосипедистите, мотоциклистите и лицата што управуват електрични тротинети“.

Граѓаните беа запознавани со законските прописи и измени на Законот на безбедност на сообраќајот на патишта.

На активноста, чиј носител е Отсекот на превенција на СВР Тетово, присутните пешаци, велосипедисти, мотоциклисти и лица што управуваат тротинети, диектно беа информирани за најновите измени на законската регулатива кои се однесуваат на оваа категорија учесници во собраќајот. Покрај тоа, им беа поделени и наменски изработени летоци.

Ваква средба пред 20-тина дена беше организирана и во Тетово. Дел од проектот, исто така, ќе биде и организирање сообраќајни поуки со кои ќе бидат опфатени сторители на прекршоци од овие категории.

Би можело да ве интересира

Санкционирани 328 возачи за брзо возење

Ана Ололовска

Санкционирани 199 возачи во Скопје, 44 за пребрзо возење

Ана Ололовска

За брзо возење 256 санкции на територијата на цела држава

Ана Ололовска

МВР: 161 сообраќаен прекршок во Скопје, 35 за брзо возење, 16 без возачка дозвола

Ана Ололовска

Санкционирани 313 возачи за пречекорување на брзина

Ана Ололовска

Во Скопје изречени 152 сообраќајни прекршока, 45 за брзо возење

Ана Ололовска