12 санкции за возење под дејство на алкохол во Тетово

Од:

Полициски службеници на СВР Тетово на 10/11.9.2022, од 22 до 4 часот, спровеле акциска контрола на возачи, дали и колку од нив ги управуваат возилата под дејство на алкохол.При контролата, откриени и законски санкционирани се 12 возачи-прекршители (ТЕ-7 и ГВ-5), од кои кај 1 (ТЕ) утврдено е присуство на алкохол во крвта до 2 промили, додека 1 (ТЕ) одбил да се алкотестира.

Сите прекршители исклучени се од сообраќај, времено им се одземени возачките дозволи и изготвени им се законски предвидените поднесоци. Со адекватни поднесоци санкционирани се и 16 други видови прекршоци (ТЕ-10 и ГВ-6).

Би можело да ве интересира

Санкционирани 54 возачи под дејство на алкохол на територија на СВР Битола

204 сообраќајни прекршоци во Скопје, 51 за брзо возење

211 сообраќајни прекршоци во Скопје

99 санкционирани возачи во Скопје, 28 под дејство на алкохол

Казнети 24 пијани возачи во Битола

Вчера се откриени 17 возачи под дејство на алкохол во Прилеп