Промоција на Водичот за ХАЦЦП принципите за операторите со храна

Од:

Претставници на Агенцијата за храна и ветеринарство, Здружението на хотелиери на Македонија – ХОТАМ и Секторот за туризам при Општина Охрид денеска пред угостителите и хотелиерите од охридско – струшкиот регион ќе го промовираат „Водичот за ХАЦЦП принципите за операторите со храна, особено во угостителската дејност”.

Водичот го подготвија претставници на ХОТАМ во соработка со Агенцијата за храна и ветеринарство во рамки на кампањата за интензивирање на имплементацијата на НАССР во угостителските објекти.

Во рамки на кампањата, која ќе се реализира за угостителите и хотелиерите од Охридско- Струшкиот регион,  денеска во Охрид  ќе се одржи и 12-та од планираните 24 едукативни работолници на тема „Интензивирање на имплементацијата на ХАЦЦП принципите во угостителските објекти  во Република Македонија” во организација на Агенцијата за храна и ветринарство.

Би можело да ве интересира

Аферата во Украина: Се збогатија купувајќи храна за војската, купија хотели во Хрватска

Изречени 23 парични казни на продавници за храна

Вонредни контроли на скопски „бувљак“, уништени околу 100 килограми небезбедни чипсови, чоколадни бонбони, наполитанки, конзерви,…

АХВ: Три ресторани и месарница во Кавадарци пласирале небезбедна храна

Горан Наумовски

АХВ: „Атлантик Штарк“ повлекува бисквити поради можност за присуство на надворешно тело

Дурмиши: Ќе има намалување на цените на основните прехранбени производи