Како за крај на годината, компанијата ЗЕГИН ги израдува најмалите

Од:

Празниците носат радост, мир и многу желби за добро здравје и убава иднина.

Но, празниците се и за дарување од срце, за уште поголеми насмевки и радости,особено кај најмалите.

Изминативе денови во духот на празничната магија компанијата Зегин донираше новогодишни пакетчиња за дечиња од социјално загрозена категорија, а со пакетчиња ги израдува и лицата во Дневните центри за лица со аутизам и ментална или телесна попреченост.

Со помош на компанијата Зегин во печат излезе сликовницата “Чудесната Џунгла” на писателката Наташа Поповска, за која е издадена и аудио книга за лицата со оштетен вид.

Средствата од продажбата на сликовницата и аудио книгата ќе бидат целосно наменети за кардиолошкиот оддел при Детската Клиника во Скопје. Воедно, компанијата Зегин донираше и новогодишни пакетчиња за децата кои моментално престојуваат на Одделот за детска кардиологија и пулмологија.

На новогодишни пакетчиња се израдуваа и дечињата на самохрани родители од здружението One Can, како и дечињата од Центарот за рехабилитација на патологија на вербалната комуникација од Заводот за слух, говор и глас- Скопје.

Од компанијата потврдуваат дека овој тренд ќе продолжи и во Новата година, во која како и досега со нивна помош ќе се реализираат многу проекти за помош на семејства, установи, организации и здруженија, ќе се поддржуваат спортски и културни настани, ќе се создаваат нови пријателства и соработки кои ќе траат и ќе сведочат дека со заеднички заложби може да се постигне повеќе.

Компанијата Зегин е позната по својата општествено одговорност, а со своите хумани дела и донации има за цел да испрати силна порака и до останатите компании и поединци дека општествената свесност и одговорност е важен дел од секое општество, од секоја заедница.

ПР текст

Би можело да ве интересира

Совети за здраво и долго лето

Компанијата ЗЕГИН ги обедини граѓаните во хуманитарна трка

ЗЕГИН го прославува 35-тиот роденден со голема хуманитарна трка

Здравата уста е здраво тело

Зегин донираше апарат за мерење на билирубин кај новороденчиња на болницата во Охрид

Во духот на традицијата-ЗЕГИН со поддршка на големиот христијански празник Водици