Амбасадорот на Австрија во посета на „БРАКО“ заради воспоставување соработка на македонски и австриски компании

Од:

Македонската компаниjа БРАКО имаше чест да биде посетена од амбасадорот на Австрија, Н.Е. Мартин Памер кој заедно со стопанственици од Австрија се запознаа со производството во фабриката, технолошката опременост и можноста за идна економска соработка меѓу стопанските субјекти од двете земји.

БРАКО ги презентираше пред посетителите своите четири производни програми: електрични возила за одржување хигиена во урбани средини, тешки метални конструкции и автоматизација, медицински мебел и опрема, и жичани производи.

Во текот на посетата, сопственикот на ФЕРОИНВЕСТ и БРАКО, Кочо Анѓушев, му посака на амбасадорот Памер успешен мандат во Северна Македонија, изрази надеж за воспоставување соработка со австрискиот партнер и заедно со гостите беа разменети мислења во врска со состојбата во металопреработувачката индустрија кај нас и пошироко во регионот.

Со својата технологија од последната генерација и со автоматизацијата на значен дел од производството, БРАКО извезува висококвалитетни производи во Западна Европа под својот бренд, како и производи за познати светски брендови кои го избрале БРАКО како свој партнер, благодарение на квалитетното и професионално работење и навремената испорака.

ПР Текст

Би можело да ве интересира

Раст од 40% на продажбата на возилата Грин Машинс на БРАКО во 2023 година

БРАКО испорача возило во Поморие, Грин Машинс се повеќе се бараат во Бугарија и на Балканот

Даблин купи 22 возила за чистење од „БРАКО“

Малтешкото МНР му ја прекина на Анѓушев функцијата почесен конзул на Малта

А1он

800 гости на корпорацискиот прием на Феро Инвест и Брако

Анѓушев на одбележувањето 20 години Фероинвест и Брако – обединување на стопанството, ЗЕК, силни партнерствава, градење кадри