Уметнички хепенинг „Жената на село – производителка на храна“

Од:

Македонското здружение за култура, обичаи и традици „Гороцвет“ Скопје и Амбасадата за Мир-Македонија во пресрет на Денот на жената – 8 Март, денеска во ОУ „Кочо Рацин“ во с.Петровец, Скопско, организираат уметнички хепенинг „Жената на село – производителка на храна“.

Со културно уметничка програма ќе настапат учениците од училиштето и истакнати поети, а на ликовна работилница сликарот и хуманист Живко А. Поповски-Цветин пред децата ќе создава ликовни творби кои потоа ќе им бидат подарени на вредните жени – земјоделски производители.

Би можело да ве интересира

Ликовна манифестација „Творење и креирање дела од отпад од пакување“

Ана Ололовска

Завршува едукативниот проект „Уметност за сите“ на Националната галерија

Ана Ололовска

Прва награда на „Утринска ѕвезда“ за музичко-сценскиот перформанс на основците од „Јоаким Крчовски“, Крива Паланка

Ана Ололовска

Агенцијата за млади и спорт ќе ги соопшти најдобрите на конкурсот „Млади уметници“

Ана Ололовска

Изложба „Трилогија, ликови – луѓе“ на Филип Фидановски

Ана Ололовска

„Играш како што другиот ти свири“ – мултимедијален проект на Исмет Рамиќевиќ

Ана Ололовска

Leave a Comment

2 × 1 =