Тркалезна маса „Како македонската литература за деца полесно да ги премине границите на нашата земја“

Од:

Тркалезна маса на тема „Како македонската литература за деца полесно да ги премине границите на нашата земја“ ќе се одржи вечер во Чифте амам.

На тркалезната маса ќе учествуваат: Билјана Црвенковска, писателка, основачка на издавачката куќа „Чудна шума“, Александра Јуруковска, литературна критичарка, Ване Костуранов, илустратор, автор на сликовници, Татјана Димовска-Атанасова, уредничка во издавачката куќа „Арс Ламина“ и Бистра Георгиева, авторка на сликовници за деца.

Тркалезната маса е дел од програмата на 3.Фестивал за литература и илустрација за деца „Литера“.

Настанот ќе се одвива според ковид-протоколите за организирање културни настани. Стриминг од тркалезната маса ќе може да се проследи на фб-профилот на фестивалот „Литера“.

Би можело да ве интересира

Конференција „Македонската современа сликовница“ на фестивалот „Литера 2023“

Ана Ололовска

Мастерклас на хрватскиот илустратор Свјетлан Јунаковиќ на фестивалот „Литера“

Ана Ололовска

Почнува Фестивалот за литература и илустрација за деца „Литера 2021“

Ана Ололовска

„Бел“, „Ежето Снеже“, „Брзоплетковска 63 и случајот со смрдливите чорапи“ и „Ѕвезда Мрак и суштествата од Страшкоград“ – наградени на „Литера“ 2020

Ана Ололовска

Ѓоргиевска: Приказните ја обликуваат нашата фантазија, но и нашите вредносни животни јадра

Ана Ололовска

Конкурс за официјална илустрација на фестивалот „Литера 2020“

Ана Ололовска