„Струмица град на културата 2021“ продолжува со промоции и изложба

Од:

Љубителите на пишаниот збор и ликовната уметност денеска ќе можат да присуствуваат на промоцијата на книгата „Зборовите на тишината“ од Александра Атанасова и да ја погледнат нејзината изложба на ликовни творби во Домот на АРМ во Струмица.

Вечер ќе бидат промовирани и музејскиот водич за деца ,,Патување низ минатото” и проектот „Наколна населба во Дојран“, кои ќе се одржат во објектот на некогашната „Турска пошта“ во Струмица.

Настаните за овој месец завршуваат со изложба насловена „Цвеќе-2021“ и доделување награди по распишаниот ликовен конкурс по повод Републичките детски средби за оваа година на 31 мај.

Во програмата на „Струмица град на културата 2021“ се планирани над 150 настани, кои ќе се реализираат во соработка со Домот за деца и млади „Благој Јанков Мучето”, Градската библиотека „Благој Јанков Мучето”, НУ „Завод и Музеј Струмица“, НУЦК „Антон Панов“ и здруженија на граѓани.

Би можело да ве интересира

С. Македонија и Албанија вклучени во француски проект за заштита и вреднување на старите урбани јадра

Ана Ололовска

Македонската дипломатија во ЕУ сака да ја стави културата во прв план

Ана Ололовска

Трето Алтернативно и културно-забавно лето во Охрид

Ана Ололовска

Одбележани 250 години од раѓањето на Кирил Пејчиновиќ во Тетово

Ана Ололовска

Гран при за животно дело од Француската академија за Јордан Плевнеш

Ана Ололовска

Свеченост по повод 250-годишнината од раѓањето на Кирил Пејчиновиќ- Тетоец

Ана Ололовска