СДСМ: Градоначалникот на Вевчани и ВМРО-ДПМНЕ се неспособни да поднесат навремена апликација за финансирање на Карневалот

Од:

„Неспособноста на градоначалникот Спасе Кочовски од ВМРО-ДПМНЕ и неговата администрација да достават навремена и целосна апликација за годишната програма до Министерството за култура е единствената причина што Вевчанскиот карневал оваа година не добил помош од државата“, реагира СДСМ на прес-конференцијата на Ѓорѓи Влајкиноски од ВМРО -ДПМНЕ.

„Кочовски покрај апликацијата, можел и писмено да се обрати до Министерството за култура, но сепак не го сторил тоа, односно не направил ништо за Вевчанскиот карневал да добие финансиска поддршка како што тоа се случувало секогаш во годините наназад.

Кочовски и ВМРО-ДПМНЕ наместо да бараат алиби да си ја признаат сопствената неспособност и неспособноста на општинската администрација да достават целосна и навремена апликација до надлежното министерство.

Единствено тие се виновниците за актуелната состојба и затоа треба да им се извинат на вевчанци, а не да шират лажни вести од белиот дворец.

СДСМ и преку централната што ја предводи и преку локалната власт во Вевчани што до неодамна ја предводеше, покажувала и покажува вистинска грижа за Вевчанскиот карневал, како едно од најзначајните културно историски обележја не само на Вевчани туку и на целата држава“, се додава во реакцијата на СДСМ.

Би можело да ве интересира

СДСМ: Поголеми плати во новиот мандат, 1.000 евра просечна и 600 евра минимална плата

Горан Наумовски

СДСМ: Со нас просeчната плата е од 40.000 денари, со ДПМНЕ беше само 22.000 денари

Горан Наумовски

(ВИДЕО) Шкријељ: Просечната плата на историски највисоко ниво од 40.000 денари

Горан Наумовски

(ВИДЕО) Михаиловски: Со мерката „Младински додаток“ СДСМ обезбеди 3.000 денари повеќе во џебот на младите

СДСМ: Просечната плата е 40.000 денари со нашите политики

СДСМ: Претседателот на државата да се бира на непосредни избори

Предраг Петровиќ