Промотивни настани на тема „Креативна Европа Дома“

Од:

Министерството за култура денеска, утре и на 15-ти јуни во НУ Музеј на современата уметност – Скопје и во ЈУ Младински културен центар (МКЦ), организира промотивни настани на тема „Креативна Европа Дома“ посветени на искуствата во спроведувањето на програмата Креативна Европа – Култура на Европската Унија, како и на нејзината рефлексија на национално и на регионално ниво.

Настаните се организирани од Канцеларијата за Креативна Европа – потпрограма Култура во соработка со Делегацијата на Европската Унија во Република Северна Македонија, Канцеларијата на Креативна Европа – Култура на Република Србија, корисниците на потпрограмата Култура во периодот од 2014 до 2020 година и други партнери.

Од Министерството за култура информираат дека на 15 јуни во ЈУ Младински културен центар (МКЦ) ќе се одржи тркалезна маса на тема „Креативна Европа – Перспективи на Западен Балкан“, на која ќе учествуваат министерката за култура Ирена Стефоска и амбасадорот на ЕУ во нашата држава Дејвид Гир, заедно со организациите поддржани од пилот-акцијата на програмата Креативна Европа – Култура посветена на културната соработка со земјите од Западен Балкан.

Би можело да ве интересира

С. Македонија и Албанија вклучени во француски проект за заштита и вреднување на старите урбани јадра

Ана Ололовска

Македонската дипломатија во ЕУ сака да ја стави културата во прв план

Ана Ололовска

Трето Алтернативно и културно-забавно лето во Охрид

Ана Ололовска

Одбележани 250 години од раѓањето на Кирил Пејчиновиќ во Тетово

Ана Ололовска

Гран при за животно дело од Француската академија за Јордан Плевнеш

Ана Ололовска

Свеченост по повод 250-годишнината од раѓањето на Кирил Пејчиновиќ- Тетоец

Ана Ололовска