Премиера на „Падот на Масада“ во Драмски театар

Од:

Драмски театар вечерва со премиерата на претставата „Падот на Масада“ ја заокружува програмата за 2023 година.

Претставата е во режија на Дејан Пројковски по текст на Венко Андоновски.

Асистент на режија е Дамјан Димовски, сценографија и костимографија ја подготви Валентин Светозарев, а музиката е на Горан Трајкоски.

Улогите ги толкуваат Јелена Жугиќ, Емилија Мицевска, Филип Трајковиќ, Рубенс Муратовски и Александар Степанулески.

Би можело да ве интересира

Драмски со претставата Фирма на Скопско лето

Драмски театар Скопје ја именува големата сцена „Ристо Стефановски“

Драмски театар со претставата „Фирма“ гостува во Словенија

Драмски театар Скопје со претставата „Мојот маж“ учествува на фестивалот РУТА во Хрватска

Драмски театар Скопје со претставата „Мојот маж“ учествува на фестивалот РУТА во Хрватска

Катерина Ѓуровски

Драмски театар Скопје утре гостува во Приштина

Ана Ололовска