Парите од роденденските претстави на МНТ ќе одат за лекување на Леонид

Од:

Македонскиот народен театар хуманитарно ќе го одбележи својот 79. роденден со изведба на претставите „Силјан Штркот Шанца“ и „Сите сме птици“.

Средствата од продадените билети ќе бидат наменети за лекување на Леонид Индов информираа од МНТ.

Леонд е на лекување во Виена, а Фондот за здравство го одби барањето за покривање на трошоците.

Би можело да ве интересира

Демири ветува помош на Леонид, системско решени по изборите

Андоновски: Неделава ќе ја почнеме иницијативата за законските измени на ФЗОР случајот со Леонид не е единствен

Конзилијарно мислење без наведување на интервенцијата што му е потребна на Леонид Индов, според ФЗОРСМ остава простор за шпекулации

Горан Наумовски

Во МНТ почнаа пробите за најновата претставата „Хенгинг Араунд“

МНТ со претставата „Народен непријател” гостува во Србија

МНТ со две претстави на два интернационални фестивали во Републиката

Катерина Ѓуровски