Меѓународна ликовна колонија во комплексот „Св. Пантелејмон“ во Горно Нерези

Од:

Традиционалната Меѓународна ликовна колонија во комплексот „Св. Пантелејмон“ во Горно Нерези денеска ќе биде отворена. На манифестацијата, основците од училиштата во Општина Карпош заедно со своите врсници од Триадица-Софија, Република Бугарија, Нови Београд, Република Србија и Тиват, Република Црна Гора ќе ги создаваат своите ликовни творби.

Пред присутните ќе се обрати претседателот на Советот на Општина Карпош Андреј Манолев.

Меѓународната ликовна колонија ќе биде отворена до сабота.

Би можело да ве интересира

Ликовна манифестација „Творење и креирање дела од отпад од пакување“

Ана Ололовска

Завршува едукативниот проект „Уметност за сите“ на Националната галерија

Ана Ололовска

Прва награда на „Утринска ѕвезда“ за музичко-сценскиот перформанс на основците од „Јоаким Крчовски“, Крива Паланка

Ана Ололовска

Агенцијата за млади и спорт ќе ги соопшти најдобрите на конкурсот „Млади уметници“

Ана Ололовска

Изложба „Трилогија, ликови – луѓе“ на Филип Фидановски

Ана Ололовска

„Играш како што другиот ти свири“ – мултимедијален проект на Исмет Рамиќевиќ

Ана Ололовска