Квартет тромбони со концерт во Софија – „Класиката го среќава џезот“

Од:

Во музејот „Борис Христов“ во Софија вечер од 18.30 часот концерт ќе одржи составот Квартет тромбони, насловен „Класиката го среќава џезот“, во организација на македонскиот Културно-информативен центар.

Квартетот тромбони на Филхармонијата е формиран во 2016 година и во него членуваат Димче Белчовски, Бранко Илиевски и Никола Ристевски (тромбон) и Александар Ниниќ (туба).

Нивниот репертоар е составен од класични дела адаптирани за квартет тромбони, од Вагнер, Рубинштајн итн., но и композиции напишани конкретно за ваков вид состав.

Овојпат се работи за различен репертоар. Концертната програма на „Класиката го среќава џезот“ содржи познати џез-композиции аранжирани за тромбон.

Покрај настапи низ земјава и на Брас-фестивалот, Квартетот тромбони има реализирано два концерта во Њујорк.

Би можело да ве интересира

Концерт во изолација на Дино Имери

Ана Ололовска

Баги Биг Бенд со видео за Светскиот ден на џезот

Ана Ололовска

Онлајн видео концерти за Меѓународниот ден на џезот

Ана Ололовска

„Виолина и филм“ онлајн концерт на Пламенка Трајковска

Ана Ололовска

Мини концерт на музичари од регионот на фејсбук

Ана Ололовска

Довршена Бетовеновата „Десетта симфонија“

Ана Ололовска