Конференција „130. години од раѓањето на Јахја Кемал Бејатли“ во КИЦ

Конференција на тема „130 години од раѓањето на Јахја Кемал Бејатли“ ќе се одржи вечер во Културно- информативниот Центар во организација на Институтот Јунус Емре – Турски Културен Центар – Скопје, а во соработка со Фондацијата за култура и уметност – Куббеалти.

На конференцијата ќе се обратат Абдуллах Учман, претседател на отсекот за турски јазик и книжевност при Истанбулскиот Мимар Синан Универзитет, и Данило Коцевски, член на Друштвото на писателите на Македонија и хроничар.

По завршувањето на конференцијата ќе настапи Националниот хор на Република Турција.

Би можело да ве интересира

„Сестра Касијана“ нов роман на авторот Добре Тодоровски

Продолжува петвековната традиција на пеливанството

Ана Ололовска

Француска вечерна програма во Тетово

Ана Ололовска

Киното во „Железничката зграда“ се отвора за јавни настани со фокус на културата

Ана Ололовска

Почнува „Кривопаланечко културно лето 2019“

Ана Ололовска

Златниот човек на Казахстан доаѓа во Скопје

Leave a Comment

13 − 4 =