Концерт на Марина Николовска, Маја Чанаќевиќ и Владимир Лазаревски во КИЦ на Македонија во Софија

Од:

Во галеријата на КИЦ на Македонија во Софија вечерва концерт ќе одржи дувачкото трио, составено од македонските музичари Владимир Лазаревски (обоа), Марина Николовска (обоа) и Маја Чанаќевиќ (англиски рог).

Програмата на концертот е поделена во два дела, музички и стилски. Во првиот дел се потенцира негувањето на класичниот звук на камерното музицирање, додека во вториот дел, преку различните танци, публиката ќе има можност да прошета низ различни делови од светот.

Дувачкото трио е камерен состав чии членови потекнуваат од оркестарот на Македонската Филхармонија во Скопје. Членовите на ова трио соработуваат долги години и досега реализирале бројни концерти токму во ваков состав.

Владимир, Марина и Маја се инструменталисти кои го негуваат камерното музицирање и настапуваат и како солисти во различни други ансамбли.

Би можело да ве интересира

Во Белград маестрален концерт на дуото Влатко Стефановски и Васил Хаџиманов

Концерт „Најдоброто од Копров” на „Скопско лето“

Концерт на хрватската танцова група „Пријатели на Израел“ на „Скопско лето“

Концерт на познатиот „Хрватски гитарски квартет“ во Скопје

Шопен под отворено небо со Дино Имери

Настап на Дуња Иванова и концерт посветен на Кире Костов во изведба на Биг бендот на фестивалот „Крај Вардарот Џез“