Изложба „Вевчански видувања“ во Софија

Од:

[staff name=”Јасна Атанасова” position=”Автор”][/staff]
Ретроспективна изложба на Меѓународната ликовна колонија „Вевчански видувања“ вечерва ќе биде отворена во Културно-информативниот Центар на Република Македонија во Софија, Бугарија.

Ликовната колонија од 2010 година се одржува секоја година во Вевчани, а освен ликовни уметници од Македонија, домаќин е и на еминентни уметници од Бугарија, Русија, Србија, Црна Гора, Украина, Полска и Албанија.

Изложбата ќе ја отворат академик Глигор Чемерски, доајенот на македонското новинарство Мишо Китановски и директорот на КИЦ на Македонија во Софија, Васко Шутаров.

Би можело да ве интересира

Промоција ‘Од ракописот на една жена’

Предраг Петровиќ

Оперската претстава „Турандот“ од Џакомо Пучини во Национална опера и балет

Предраг Петровиќ

АКТО 18: Проекција на „Витиќ танцува“ или борбата на поединецот за јавното добро

Асемина Проедру и Елеонора Венинова го отворија 8. издание на МФФ Киненова

Оливер Митковски и Андреја Салпе по втор пат во МНТ ќе го изведат поетско-музичкиот електронски акт „Поетроника“

Инспиративен концерт на „Љубојна“ во Прилеп