Изложба на дела од сликарот Родољуб Атанасов

Од:

Изложба со најновите дела од реномираниот македонски сликар Родољуб Анастасов „ВИЗИИ-Глава полна со луѓе“ ќе биде отворена денеска во Музејот на град Скопје.

-Извонредниот портретист од својот мемориски трезор изнедри повеќе од 200 портрети, насликани во периодот 2016-2022 година. Повелете во Музеј на град Скопје, заедно да уживаме во овие ремек-дела, велат организаторите на изложбата.

Би можело да ве интересира

Вечерва изложба на Ферди Булут во КИЦ Битола

Горан Наумовски

Започна Интернационалниот литературен фестивал „Про – ЗА Балкан“

Изложба на Тања Балаќ

Изложба на Киро Урдин во Букурешт

Отворена изложбата на дигитални слики Особеност на Игор Поп Трајков

Изложба „Забранети луѓе“ од Џон Илија Апелгрин