Искра Шукарова организира резиденции за млади автори за современ танц во Бугарија и Унгарија

Од:

Три уметничките резиденции за млади автори за современ танц ќе се реалзираат во текот на месеците јуни и јули Бугарија и Унгарија, во организација на Искра Шукарова – кореограф и професор на ФМУ.

Учесници на уметничките резиденции за современ танц се Христина Ангеловска, Теодора Ежовска и Марија Ристеска.

Резиденциите се од исклучително значење за развојот и едукацијата на младите кадри за современ танц во нашата земја, и се од особена важност во доменот на интернационалната соработка на ФМУ – Скопје и проектот Nomad to Nomad кој го иницираше Шукарова во 2018 година.

Би можело да ве интересира

Резиденција на двајца хрватски уметници во организација на „Локомотива“

Почнува меѓународниот натпревар „ИКС ДЕНС 2019“

Ана Ололовска

Презентација на програмата на Катедрата за балетска педагогија современ танц

Ана Ололовска

Премиера на „Темниот бакнеж“ – танцова претстава од деца за деца

Ана Ололовска

Кореографката Шукарова учествува на Балтичката танцова платформа

Ана Ололовска

Танц Фест 2019 – јубилеј за паметење

Ана Ололовска