Илбер Села и Фејзи Бојко добитници на државната награда „22 Ноември“

Од:

Државната награда „22 Ноември“ оваа година им се доделува на проф. д-р Илбер Села, политиколог и на писателот Фејзи Бојко, информира Министерството за култура.

-Одборот за доделување на државната награда „22 Ноември“, согласно Законот за државните награди, Законот за изменување и дополнување на Законот за државните награди („Службен весник на РМ“ бр. 52/06, 54/07, 74/12, 99/18 и „Службен весник на РСМ“ бр. 98/19) и Правилникот за работа на Одборот, на својата последна седница донесе одлука за доделување на државната награда „22 Ноември“ во 2021 за признание на луѓе од политичкиот, културниот и општествениот живот во Република Северна Македонија кои дале свој придонес во унапредувањето на меѓучовечкиот соживот и меѓусебното разбирање на припадниците на различните заедници, култури и вери во земјава, се вели во соопштението од Министерството.

Наградата ќе биде врачена на 22 ноември во 12 часот, во Собранието на Република Северна Македонија.

Би можело да ве интересира

Вработените од Министерството за култура на протест, бараат средба со министерот за финансии

Ана Ололовска

Протест на вработените од Министерството за култура за покачување на платите

Ана Ололовска

Реакција на Синдикалната организација при Министерството за култура на УПОЗ на соопштението на Министерството за финансии

Ана Ололовска

Битолскиот суд забрани ископ од концесионерот на локалитетот Влахо во Новаци

Ана Ололовска

Костадиновска-Стојчевска: Општина Охрид да ја преиспита изградбата на објект во Лагадин, до конечната одлука таму да нема активности

Ана Ололовска

Балканскиот институт за вера и култура организира серија предавања насловени „Биднина“

Ана Ололовска