Балканскиот институт за вера и култура организира серија предавања насловени „Биднина“

Од:

Во организација на Балканскиот институт за вера и култура вечер започнува серија јавни предавања под името „Биднина“. Од институтот информираат дека идејата и целта на оваа серија е во контекст на геополитичката и воената криза од светски размери.

– Имајќи ја предвид тековната состојба во светот, еден свет е на заминување, а новиот сѐ уште не пристигнал, и како таа влијае врз Македонија и врз регионот, БИВК остварува соработка со предавачи од разни академски и професионални сфери. Соодветно со нивното релевантно лично и професионално искуство, предавачите на научен, на креативен и на оригинален начин ќе понудат свои видувања и толкувања на оваа состојба, информираат од БИВК.

Првото предавање ќе го одржи Олимпија Христова-Заевска докторанд по меѓународен бизнис на Школата за бизнис од Копенхаген и основач на консултантска компанија и ќе говори на темата „Како да се биде општествено одговорна компанија со трансформативно и позитивно влијание?“.

Би можело да ве интересира

Нов протест на филхармоничарите пред Министерството за култура

Ана Ололовска

Протест на вработените во Македонска филхармонија: Што поскоро да се најде решение за проблемот и да се надмине оваа надреална ситуција

Ана Ололовска

Јапонскиот амбасадор ќе го отвори Нихон-џи 2.0 со музички настап

Ана Ололовска

Националната галерија го одбележува Меѓународниот ден на културното наследство

Ана Ололовска

Бесплатен влез во МСУ – Скопје по повод Светскиот ден на културното наследство

Ана Ололовска

Бесплатен влез во музеите и археолошките локалитети

Ана Ололовска