Аудио-визеуелен настан: Дестилација на бои и звуци

Од:

Во галеријата на Факултетот за ликовни уметности – комплекс Педагошки факултет, вечер ќе биде отворен уметничкиот настан Дестилација на бои и звуци, чиј автор е визуелниот уметник Стефан Шашков.

Станува збор за експериментален аудио-визуелен настан на кој посетителите ќе имаат прилика да земат активно учество во самиот настан, па врз поставените платна тие ќе имаат прилика да извршат свои ликовни интервенции.

На настанот со свој музички дел ќе настапат Дориан Јовановиќ – Axiotomic & Стефан Шашков – IXgram.

Изложбената поставка на настанот ќе биде отворена за публиката се до 17-ти декември.

Би можело да ве интересира

Почина сликарот Таки Павловски

Ана Ололовска

Утре започнува шестото издание на мултимедијалниот фестивал ArtArea/Артерија

Ана Ололовска

Започна 15-та јубилејна Меѓународна графичка работилница „Софија“ во Богданци

Ана Ололовска

Зоран Попоски изложува на Месецот на дигитална уметност во Париз

Ана Ололовска

Изложба на проширено кино „Терански Фрагменти“

Ана Ололовска

Избрани четворицата финалисти за наградата ДЕНЕС за млад визуелен уметник до 35 години

Ана Ололовска