За време на бременоста е добро да се консумира црно чоколадо

Од:

Канадски научници утврдиле дека умереното консумирање на црно чоколадо (30 грамови дневно) за време на бременоста, поволно влијае врз развојот на фетусот.

Црното чоколадо е богато со флавоноиди што ја подобруваат функцијата на плацентата и помагаат при правилно растење на плодот.

Претходните истражуваа покажаа дека умереното јадење на црно чоколадо го намалува ризикот од компликации за време на бременоста.

Би можело да ве интересира

Зошто е важен првиот триместар од бременоста?

Јавна расправа: Мајчинството е ексклузивно право на жената

Facebook страна за совети за здрава бременост

Ана Ололовска

АНАЛИЗА: Младите жени на удар на нов закон – ќе има ли дискриминација?

Емир Латифовиќ

МТСП предлага породилното отсуство да се продолжи за три месеци

Ана Ололовска

Младите во Македонија малку ги користат модерните средства за контрацепција

Ана Ололовска