Гастрономска вечер на италијански специјалитети од Тоскана и Венето

Од:

Во „Јавна соба“ денеска ќе биде организирана гастрономска вечер на која ќе бидат презентирани најновите италијански рецепти од регионите Тоскана и Венето.

На посетителите ќе им бидат понудени патесо ф’стаци, бифтек на венецијански начин и многу други италијански специјалитети подготвени од страна на Марк де Јонг.

Гастрономската вечер се одржува во рамки на двегодишниот проект „Вкусот на Скопје“ чија цел е јавноста да се запознае одблизу со нови култури и да ги збогати кулинарските вештини.

Би можело да ве интересира

Вонредни контроли на скопски „бувљак“, уништени околу 100 килограми небезбедни чипсови, чоколадни бонбони, наполитанки, конзерви,…

АХВ: Три ресторани и месарница во Кавадарци пласирале небезбедна храна

Горан Наумовски

АХВ: „Атлантик Штарк“ повлекува бисквити поради можност за присуство на надворешно тело

Дурмиши: Ќе има намалување на цените на основните прехранбени производи

AХВ: Откриена е небезбедна храна во месарница и во супер маркет во Скопје

Горан Наумовски

Јајца Л класа, суџук, пудинг од чоколадо: Што ќе се јаде во охридскиот затвор годинава