Печена пченка со свежи зачини

Од:

Потребно е:

115 гр несолен путер, на собна температура
3 лажици ситно сецкан свеж магдонос
1 лажица ситно сецкан свеж власец
1/2 лажиче ситно сецкана мајчина душичка
2 чешниња лук, истолчени
1 лажица сок од лимон
1/4 лажиче сол
Подготовка:
– Во еден сад помешајте ги сите зачини со путерот. Измешајте убаво додека не добиете хомогена смеса.
– Земете поголема пластична фолија и во средината сипете ја смесата со путер и со помош на фолијата обликувајте ја како ролат. Ставете ја во фрижидер да се стегне убаво.
– Класовите пченка можете да ги сварите или пак да ги испечете на скара. 
– Изладениот путер исечете го на парчиња и со нив премачкајте ги врелите пченки. Послужете ги топли.

Би можело да ве интересира

АХВ: Три ресторани и месарница во Кавадарци пласирале небезбедна храна

Горан Наумовски

АХВ: „Атлантик Штарк“ повлекува бисквити поради можност за присуство на надворешно тело

Дурмиши: Ќе има намалување на цените на основните прехранбени производи

AХВ: Откриена е небезбедна храна во месарница и во супер маркет во Скопје

Горан Наумовски

Јајца Л класа, суџук, пудинг од чоколадо: Што ќе се јаде во охридскиот затвор годинава

Понижување на лекарите и на пациентите – цела ноќ дежурство со една кифличка за вечера

Анита Петровска Рајковиќ