Пилешки гулаш во вино од рерна

Од:

Ароматичен гулаш подготвен во рерна…

Потребно е:

4 пилешки копани со надкопани
2 моркови
400 гр шампињони
1 кесичка зачин за гулаш
200 мл црвено вино
300 гр варени компири
свежо сецкан магдонос

Подготовка:

– Пилешкото месо ставете го во кесичка за печење. Во кесичката ставете ги и морковите исецкани на тркалца и шампињоните на четвртинки.
– Во кесичката сипете го зачинот за гулаш, потоа виното и 100 мл вода.
– Затворете ја кесичката и потоа протресете ја за да се распоредат рамномерно сите состојки. Кесичката ставете ја во тава, но распоредете го зеленчукот да биде од страните, а месото со кожичката да биде од горе.
– Ставете да се пече во загреана рерна на 200 целзиусови степени околу 45 минути.

Би можело да ве интересира

АХВ: Три ресторани и месарница во Кавадарци пласирале небезбедна храна

Горан Наумовски

АХВ: „Атлантик Штарк“ повлекува бисквити поради можност за присуство на надворешно тело

Дурмиши: Ќе има намалување на цените на основните прехранбени производи

AХВ: Откриена е небезбедна храна во месарница и во супер маркет во Скопје

Горан Наумовски

Јајца Л класа, суџук, пудинг од чоколадо: Што ќе се јаде во охридскиот затвор годинава

Понижување на лекарите и на пациентите – цела ноќ дежурство со една кифличка за вечера

Анита Петровска Рајковиќ