Варењето влијае на должината на животот

Од:

Секое лице има своја единствена популација бактерии во желудникот, а нивниот состав и активност на квалитетот на варењето на храната.

Истражувањето спроведено на Универзитетот Сент Луис покажало дека секој од нас има свој единствен состав на бактерии во желудникот и предлагаат нивната анализа да биде детална, поради нивната важност за општото здравје на организмот.

Бактериите во варењето всушност го чуваат нашето здравје и уништуваат многу опасни и штетни организми, учествуваат во разградување на храната и создаваат витамини кои се важни за здравјето на организмот.

Кога веќе се толку важни, детална анализа и тестирање на нивната присутност во варењето покажала дека тие и го одредуваат ризикот за болести и телесна тежина.

Поголем дел од микроорганизмите во телото ги делиме со најтесното семејство, бидејќи всушност во најраното детство сме ги наследиле.

Би можело да ве интересира

Исхрана и плодни денови – како одредена храна може да ги зголеми или намали шансите за зачнување

Катерина Ѓуровски

Во ЕУ годишно умираат 10.000 луѓе бидејќи не вежбаат доволно

Ана Ололовска

М-р по фармација Славица Тодоровска од „Хемофарм“ советува: Запекот мора да се лекува

Ана Ололовска

Природата во градот ја намалува осаменоста

Ана Ололовска

Кафето, алкохолот и месото се штетни за бубрезите

Ана Ололовска

Откриен досега непознат дел од човековата вилица

Ана Ололовска