zimsko smetanje

Свет

ЕУ не може да одлучи дали ќе живее по летно или зимско сметање на времето

А1он
Во 2018 година, Европската комисија спроведе онлајн анкета на која својот став го искажаа 4,6 милиони учесници. Мнозинството од нив побараа да се запре промената
Свет

Над 80 отсто од Французите се изјаснија против летно и зимско сметање на времето

А1он
Комисијата за европски прашања на Националното собрание почна интернет анкета „Потребно ли е да ставиме крај на промената на времето (летно или зимско)“. Граѓаните ќе