Zebrenjak

Македонија

(ВИДЕО) „Не тргуваме со историја, не даваме да се минира кај Зебрњак“: Жители на Тромеѓа го штитат културното наследство

Орце Костов
Здружението за заштита и зачувување на српските споменици во Македонија и граѓаните од месната населба Тромеѓа крај Куманово денеска протестираат против одлуката на концесионерот „Гранит“
Македонија

Ќе се минира повторно до костурницата Зебрењак крај Куманово, можно е да се урне, предупредија српските здруженија

Орце Костов
Здружението за заштита и чување на српските споменици објави дека на 7 септември е закажано минирање на површински коп за експлоатација кој е многу близу