Zakon za vino

Економија

МЗШВ: Собранието го донесе новиот закон за вино, лозарите добиваат гарантирана откупна цена на винското грозје

А1он
Собранието на денешната седница, со 64 гласа „за“ го донесе новиот Закон за вино, кој целосно е усогласен со одредбите на европската легислатива во делот