vlada

Економија

Дрекслер Мајер ќе отвори 4.000 работни места во Македонија

А1он
Германската компанија Дрекслер Мајер во понеделник со Владата ќе го потпише договорот за почнување со реализација на инвестицијата во Република Македонија вредна 30 милиони евра.
Македонија

Ѓоргиев: 176 километри локални и 74 километри регионални патишта до крајот на годината

А1он
Владата најави силна и амбициозна агенда во делот на изградба и реконстукција на локални и регионални патишта. До крајот на годината ќе се реализираат најмалку
Македонија

Министерството за информатичко опшество доби сертификат за воведување на ИСО 9001:2008 стандардот

А1он
Министерството за информатичко општество и администрација денеска се стекна со сертификат ISO 9001:2008, кој претставува значаен стандард за квалитет во работењето на институцијата. Министерот за
Македонија

Владата со нови стипендии за докторски и специјалистички студии

А1он
Владата ќе доделува полна стипендија на секое лице што ќе успее да се запише на докторски или специјалистички студии во областа на медицинските, стоматолошките или
Економија

Ставрески: 100 милиони евра поволни кредити достапни за компаниите

А1он
Евтините кредити што Владата ги обезбеди преку кредитната линија од 100 милиони евра од Европската инвестициска банка од денеска се достапни за македонските компании. Договорите