tenderi

Економија

ЦГК: За само три месеци 21,3 милиони евра за договори без оглас

А1он
Во речиси една третина од мониторираните тендери, договорот за јавна набавка е склучен со фирмата што се јавила како единствен понудувач. Во вакви услови, тендерот
Економија

22 милиони евра тежат договорите без објавен оглас

А1он
Преку нетранспарентна постапка на преговарање без објавување оглас се склучени договори во вредност од 22,6 милиони евра во првата половина од 2013-та година. Наспроти растот