svetozarevic

Македонија

(ВИДЕО) „300.000 Македонци не се во вашиот Устав, во 21 век не признавате народ“: Лекција од историчарот Светозаревиќ за бугарски новинари во Пустец

Орце Костов
Историчарот и поранешен директор на Музејот на македонската борба, Бранислав Светозаревиќ имаше интервју со бугарските новинари кои го посетија Пустец во Албанија. Дебата се претвори