sutkoz

Економија

СУТКОЗ: Кризата поминува, работници во угостителството нема

А1он
Ситуацијата во угостителскиот сектор, што го доживеа најголемиот удар за време на пандемијата е алармантна. На компаниите од угостителството и туризмот им недостигаат 50 проценти
Економија

Синдикат на работниците од угостителството и туризмот: Работниците да не потпишуваат бланко документи за отказ на договорите за работа

А1он
Синдикатот на работниците од угостителството и туризмот (СУТКОЗ) при Сојузот на синдикати на Македонија реагира на информациите дека најголем дел од угостителите ги одјавиле работниците.
Македонија

СУТКОЗ: И Државниот инспекторат за труд потврди дека Атанасов директорува со Водовод без признаена диплома

А1он
„Сакаме да Ве известиме дека сега и Државниот инспекторат за труд ги потврди доказите кои претходно ги изнесовме дека Александар Атанасов директорува со Јавното претпријатие
Македонија

СУТКОЗ бара разрешување на директорот на ЈП „Водовод и канализација“ Скопје

А1он
Синдикатот за комунални дејности на Република Македонија, кој е дел од СУТКОЗ бара од градоначалникот на Град Скопје Коце Трајновски веднаш да го разреши од