stocarstvo

Македонија

Сточниот пазар во Трубарево затворен овој вторник поради појава на болеста син јазик кај животните

А1он
ЈКП „Гази Баба 2007“ ги известува сите сточари, трговци и угостители, дека Добиточниот Пазар во населено место Трубарево овој вторник нема да работи. Причината за
Економија

АФПЗРР: Почна аплицирањето за субвенции за прва фаза произведено и предадено млеко на преработувачки капацитети

А1он
Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, ги известува сите млекопроизводители дека започна поднесувањето на барањата за субвенции за предадено овчо, козјо, и
Економија

При крај рокот за аплицирање за набавка на педигриран приплоден добиток

А1он
Задутре завршува рокот за аплицирање за мерката 121 „Набавка на приплоден добиток“. Преку програмата за Рурален развој на располагање се 91 милион денари за набавка
Економија

Деветта средба на сточари и земјоделци

А1он
Во организација на подрачната единица на АПРЗ и земјоделско-сточарско здружение „АГРО ЦЕНТАР“ од Велес, денеска во с. Теово, општина Чашка, ќе се одржи деветта средба
Економија

Николовски: Со развојни мерки ќе го сопреме падот на бројките во сточарството

А1он
Сточарството изминативе години беше запоставено и затоа овој период сме насочени кон креирање на нови мерки и политики за развој на оваа земјоделска гранка, порача
Економија

АХВ: Македонија до 2021. од увозник да стане извозник на свињи и месо

А1он
Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) презема активности Македонија да стекне статус на земја слободна од заразната болест – класична чума кај свињите и до
Економија

Работилница за унапредување на системот за идентификација на свињите

А1он
Во Скопје денеска ќе се одржи работилница за унапредување на системот за идентификација и регистрација на свињи. Работилницата се организира со финансиска поддршка од Инструментот