ovcarstvo

Економија

МЗШВ и одгледувачите на овци заеднички ќе креираат политики за развој на овчарството

А1он
Претставници од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, одржаа работен состанок со здруженијата на одгледувачи на овци и Институтот за сточарство. На средбата се разговараше
Економија

Овчарите бараат вонредна мерка – поддршка од максимум 40 денари за килограм јагнешко

А1он
Алармантната состојба во овчарството и ниската откупна цена на јагнето, ќе бидат темите на годишното собрание на Сојузот на овчари што ќе се одржи денеска
Економија

Протестот на овчарите во мирување, во јануари ќе се знае дали ќе им бидат исполнети барањата

А1он
Одгледувачите на овци кои денеска одржаа мирен протест пред Министерството за земјоделство, од ресорниот министер Љупчо Николовски добија ветување дека ќе ги разгледа нивните барања,
Економија

Протест на овчарите пред МЗШВ

А1он
Одгледувачите на овци од Македонија денеска одржуваат мирен протест пред Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство поради, како што велат, алармантната состојба во овчарството. Тие
Економија

Овчарите утре на протест пред МЗШВ, бараат средба со Николовски и Заев

А1он
Одгледувачите на овци од Македонија за утре најавуваат мирен протест пред Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство поради, како што велат, алармантната состојба во овчарството.
Економија

Поддршка за зголемување на бројот и подобрување на расната структура во стадата овци

А1он
Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство презема мерки за зголемување на бројот и подобрување на расната структура во стадата на овци во Македонија и поради
Економија

Агросовет: Овчарството приоритет, ќе се обезбедува поголема поддршка

А1он
Поголема поддршка за овчарството, донесување закон за редуцирана примена на пестициди, децентрализирање на распределбата на земјоделското земјиште од 1 јануари 2019 година и изготвување стратегија