standard i purs

Економија

„Стандард и Пурс“: Денарот и банкарскиот систем и натаму се стабилни

А1он
Курсот на денарот е стабилен, девизните резерви минатата година се зголемени, додека банкарскиот систем, исто така, е стабилен. Домашната побарувачка е главен фактор на економскиот
Економија

„Стандард и Пурс“ го потврдија кредитниот рејтинг ББ- на земјава

А1он
Кредитната агенција „Стандард и Пурс“ го потврди кредитниот рејтинг на земјава, ББ- со стабилен изглед. Стабилниот изглед како што се нотира во извештајот кој го
Економија

МБА: Потврда дека банкарскиот систем останува стабилен и од Standard & Poor’s

А1он
Во најновиот извештај на агенцијата Standard & Poor’s се потврдува кредитниот рејтинг на нашата земја од ББ- со стабилен изглед и помеѓу другото, се наведува
Економија

„Стандард и Пурс“: Денарот и банкарскиот систем се и остануваат стабилни

А1он
Во најновиот извештај на агенцијата „Стандард и Пурс“ e нагласено дека поставеноста на монетарната политика и мерките на Народната банка придонесуваат за неутрализирање на ефектите
Економија

„Standard & Poor’s“ го потврди кредитниот рејтинг на земјава ББ- со стабилен изглед

А1он
Кредитната рејтинг агенција „Standard & Poor’s“ го потврди кредитниот рејтинг на Северна Македонија ББ- со стабилен изглед, соопшти Министерството за финансии. Потврдата на рејтингот го
Економија

Потврден кредитниот рејтинг на земјава

А1он
Кредитните агенции „Фич“ и „Стандард и Пурс“ во своите најнови прогнози уште еднаш го потврдија кредитниот рејтинг на Република Северна Македонија. „Фич“ ја оцени земјава
Економија

„Стандард и Пурс“ и „Фич“: Монетарната политика е соодветна, а банкарскиот систем е здрав и останува стабилен

А1он
Кредитните агенции „Стандард и Пурс“ и „Фич“ кои денеска го потврдија кредитниот рејтинг на нашата земја се осврнуваат и на мерките коишто ги презема Народната
Економија

Фич и Стандард и Пурс го потврдија кредитниот рејтинг на земјава

А1он
Кредитните агенции „Фич“ и „Стандард и Пурс“ го потврдија уште еднаш кредитниот рејтин на Република Северна Македонија. „Фич“ ја оценува земјава со ББ+, но сега
Економија

МФ: „Стандард и Пурс“ повторно го потврди стабилниот кредитен рејтинг на Република Северна Македонија

А1он
Република Северна Македонија продолжува да расте и во текот на 2019 година движена од растот на потрошувачката и инвестициите, соопшти Министерството за финансии пренесувајќи ја
Економија

„Стандард и пурс“ го потврди кредитниот рејтинг на земјава, со стабилен изглед

А1он
Aгенцијата „Стандард енд пурс“ (“Standard and Poor’s”) соопшти дека го потврдува кредитниот рејтинг на Северна Македонија ББ-, со стабилен изглед. Според извештајот, решавањето на спорот