popis

Македонија

Македонија и Сомалија единствени во светот без попис на население

А1он
Македонија и Сомалија по завршувањето на пописот во БиХ, остануваат единствени без попис на населението, а во македонскиот буџет нема таква ставка ни за следната
Македонија

За квалитетен попис клучно e почитувањето на меѓународните стандарди

А1он
Македонија ќе успее да спроведе квалитетен попис на населението кога ќе биде подготвена да ги почитува меѓународните стандарди. Тоа е главниот предуслов, се друго е