platforma za rodova ednakvost

Македонија

Платформа за родова еднаквост: ЈО да спроведе темелна истрага во врска со случајот со родилката од Дебар

А1он
Платформата за родова еднаквост, чии членки се 24 здруженија, асоцијации, организации, преку соопштение ја повика Лекарската комора јавно да ги објави имињата на лекарите кои
Македонија

Платформата за родова еднаквост бара од работодавачите да ги ослободат работничките за да присуствуваат на маршот за 8. Март

А1он
Платформата за родова еднаквост упатува барање и апел до работодавачите да ги ослободат работничките од обврски во понеделник на 8 март, од 14:00 до 17:00
Македонија

Платформа за родова еднаквост: Јавното обвинителство итно да го расчисти случајот „Јавна соба“

А1он
Платформата за родова еднаквост упати барања до Јавното обвинителство и Советот на јавни обвинители за конечно разрешување на случајот Јавна соба и доследно пружање на