peterle

Македонија

Петерле: Северна Македонија заслужува почеток на преговори

А1он
Претседателот на делегацијата на Европскиот парламент за Република Северна Македонија, словенечкиот европратеник Алојз Петерле смета дека би било неправедно ако нашата земја не добие датум