otvoreno pismo

Македонија

Проофесори од средното уметничко училиште во отворено писмо до Царовска: Разрешете го директорот

А1он
Ви се обраќаме со апел, непристрасно да ја согледате состојбата во нашето училиште и со молба, соодветно да реагирате на новонастанатите услови со новопоставениот в.д.
Култура

Јакуповиќ: Да ја спасиме честа на НУ Турски театар, поради партиски игри секогаш системот ме отфрлал

А1он
Актерот Един Јакуповиќ преку отворено писмо да македонската јавност бара да се стави крај на како што наведе, режимот и да му се даде достојна