opm

Економија

Граѓаните да внимаваат на личните податоци при онлајн купувањето

А1он
Потрошувачите се соочуваат со проблеми при онлајн купувањето од нерегистрирани трговци на социјалните мрежи. Најчесто не им е доставен производ со ист квалитет како прикажаниот,
Економија

ОПМ: Граѓаните да бидат солидарни, да не ги стигматизираат лицата со Ковид-19

А1он
Да не се стигматизираат луѓето со Ковид-19. Ако живеат во згради и особено ако се повозрасни лица, станарите да бидат солидарни и да им помогнат
Економија

Најмногу поплаки од потрошувачите за технички производи, бела техника, но и мебелот

А1он
Техничките производи, белата техника и производите во домот, се меѓу најзастапените производи за кои се жалaт потрошувачите. Податоците на Организацијата на потрошувачи на Македонија покажуваат
Економија

НБ и ОПМ заеднички за заштита на корисниците на услугите на банките и штедилниците

А1он
Народната банка и Организацијата на потрошувачите на Македонија (ОПМ) заеднички ќе се залагаат за натамошно унапредување на заштитата на потрошувачите – корисници на услугите на
Економија

Потребна едукација на потрошувачите за прописите и нивните права

А1он
Најбитна е едукацијата на потрошувачите за законските прописи и да ги препознаваат своите права, вели Мирјана Лончар Велкова, претседател на организацијата на потрошувачи на Македонија.
Економија

ОПМ предлага нов инструмент Колективна заштита на правата на потрошувачите

А1он
Воведување нов инструмент Колективна заштита на правата на потрошувачите, бараат од Организацијата на потрошувачите на Македонија кои спроведуваат активности во рамки на проектот „Преземи акција!
Македонија

ОПМ повикува граѓаните и властите да преземат чекори да не се фрла храна

А1он
Организацијата на потрошувачи на Македонија (ОПМ) заедно со Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) и Црвениот крст днеска во Веро Центар во Скопје ги одбележа
Македонија

Промоција на апликацијата „Органски пат“

А1он
Организацијата на потрошувачите на Македонија (ОПМ), Асоцијацијата за развојни иницијативи „Зенит“ и Здружението на агро-новинари „Медиа Плус денеска ќе ја промовираат апликацијата „Органски пат“ за