Промоција на апликацијата „Органски пат“

Од:

Организацијата на потрошувачите на Македонија (ОПМ), Асоцијацијата за развојни иницијативи „Зенит“ и Здружението на агро-новинари „Медиа Плус денеска ќе ја промовираат апликацијата „Органски пат“ за мобилни телефони.

Апликацијата овозможува пребарување и планирање посета на производители на органска храна во Македонија, ресторани, продавници, сместувачки или туристички објекти кои нудат органска храна.

Изготвена е во рамки на проектот „Преминете на органско – потрошувачите во фокусот на земјоделската политика”, финансиран од Европската унија со цел подигнување на јавната свест и зголемување на довербата на потрошувачите во органското производство, неговите здравствени, еколошки и социјални бенефити.

Би можело да ве интересира

Граѓаните да внимаваат на личните податоци при онлајн купувањето

Ана Ололовска

ОПМ: Граѓаните да бидат солидарни, да не ги стигматизираат лицата со Ковид-19

Ана Ололовска

Најмногу поплаки од потрошувачите за технички производи, бела техника, но и мебелот

Ана Ололовска

НБ и ОПМ заеднички за заштита на корисниците на услугите на банките и штедилниците

Ана Ололовска

Потребна едукација на потрошувачите за прописите и нивните права

Ана Ололовска

ОПМ предлага нов инструмент Колективна заштита на правата на потрошувачите

Ана Ололовска