ohridsko ezero

Македонија

Работна средба за реализација на прекуграничниот проект „Дримски басен“

А1он
Македонските претставници кои се вклучени во реализацијата на прекуграничниот проект за Дримскиот басен задутре во Охрид ќе одржат работна средба на која ќе се разговара
Македонија

„Вредно е“- петиција за спас на Охридско езеро

А1он
Комитетот за светско наследство на УНЕСКО на 40та седница во Истанбул, изразил сериозна загриженост за иднината на регионот на Охрид, поради бројните инфраструктурни проекти кои
Македонија

Состанок за заштита на регионот на Охридското Езеро

А1он
Прекуграничната платформа за заштита на регионот на Охридското Езеро, чија цел е да ја интензивира соработката меѓу централните и локалните власти на Македонија и Албанија,