obicaii

Видео Култура

(ВИДЕО) Повеќе од 500 години бркаат зли духови со клопотарци: Џоломари имаат обичај, не знаат од каде потекнува

Орце Костов
Намачкани со саѓи, со долги бели волнени бради и тешки клопотарци на себе, правејќи врева, џоломарите од тиквешкото село Бегниште ги бркаат злите духови и